7 Kasım 2008 Cuma

Benfica 0 - 2 Galatasaray


İlk önce Olympiakos sonra Benfica. Son yıllarda Avrupa’da yaşanan hayal kırıklıklarının ardından bünyeye ilaç gibi gelen 2 galibiyet-harika futbol oynanan 180 dakika. Kewell’ın yokluğunda aklımda olan ilk isim Aydın olmuştu Antep maçı sonrası ama Aydın’da İstanbul’da kalan oyuncular arasındaydı. Sahaya Baros ve Ümit Karan ikilisiyle çıktı Skibbe. Baros’u sağ kanada yakın, Ümit’te tek forvet olarak sahadaydı. Çift forvet oynatmadı takımı sahada, kağıt üstünde olduğu gibi. İlk yarının ortalarında oyunun kontrolünü Benfica alır gibi oldu ama 35-40 metreden saçma sapan şut denemelerini geçelim,Suazo’nun net vuruşu haricinde pozisyon bulamadı maç boyunca. İkinci yarıda tamamen sahadan silinen Benfica ve istediği gibi top oynayan bir Galatasaray vardı. 3 puanı almak Galatasaray’ın hakkıydı zaten, sahda ortaya konulan oyundan sonra.

Bu maçta kötü oynadı diyebileceğimiz isim yok. Forma giyen herkes iyiydi hatta çok iyilerdi ama 3 isim hakkında özel birşeyler yazmam lazım. Emre Aşık-Arda Turan ve Ayhan. Emre Aşık, bu ülkenin gerçek anlamda en profesyonel futbolcusu. Çok yetenekli değil belki ama ne zaman forma şansı verirsen ver elinden gelen ne ise,terinin son damlasına kadar üstündeki formanın hakkını veriyor. Geçen sezon resmen kovularak Ankaraspor’a gönderildi ama ne gönderildiği zaman,ne geri geldiği zaman tek kelime etmedi. Yedek kaldığı sürelerde sesini çıkarmadı, formanın kendisine gelmesini bekledi hep. Meira’nın ön liberoya geçmesiyle oynadığı maçlarda hep iyiydi bugün oynadığı oyun hakkında söylenecek hiçbir söz yok zaten.

Her zaman Ayhan’ın Galatasaray için çok önemli-kilit bir adam olduğunu düşünmüşümdür. Galatasaray çift ön libero oynayacaksa Ayhan’ın yanına yazılacak adam düşünülmelidir bana göre. Bugün 1.sınıf bir futbol ortaya koydu. 15.dakikada sarı kart almasına rağmen sürekli bastı, rakip atakları kesti,takımı ileri çıkarttı. 2.golden önce verdiği pas ise mükemmeldi.Arda Turan hakkında söylenecek söz yok aslında. Onu izlemek çok büyük bir zevk.

Gruptan çıkıldı artık,liderlik için Kharkiv maçına bakılacak artık.Yavaştan derbi havasına girmeye başlayalım bu gecenin sonuyla beraber.

1 yorum:

Alfredo dedi ki...

maça 1-0 yenik başlamazsak(kafalarda)
galibiyetimiz hiçte uzak değil bu futbolla.bekle bizi Saraçoğluuu...