4 Kasım 2008 Salı

Ivy, Dumars ve hedefteki adam LeBron


Uzun sayılabilecek bir süredir bloga hiç yazamadım. Gerek ailevi sorunlar, gerek sağlık problemleri, gerek işteki yoğun tempo açıkcası bu sürede oldukça başımı ağrıttı.

NBA başladı bildiğiniz üzere ve gene uykusuz ama keyifli geceler bizi bekliyor. Bu dönemin en sansasyonel olayı bugün tamamlandı ve Allen Iverson artık Detroit Pistons oyuncusu oldu. Bu takas karşılığında Denver Nuggets Detroit'ten Chancey Billups, Antonio McDyess ve Cheikh Samb'ı kadrosuna kattı. Takası Detroit açısından değerlendirecek olursak yaşı ilerlemiş olsa da hala hızlı, güçlü ve hala süperstar bir oyuncuyu elde ettiler. Alışılagelmiş skor opsiyonlarının dışında delici bir güce sahip Iverson, takımın skoreri Hamilton'ın yanında skora büyük katkı sağlayacak. Bunun dışında savunmayı tamamıyla bozacağı için Rashard ve Tayshaun'u da oyuna daha çok sokacağı, neredeyse senelerdir hep aynı ilk beş çıkan takımda yapılan değişikliğin şehire getireceği heyecan da düşünülünce Joe Dumars'ın kararının ne kadar isabetli olduğu anlaşılır. Bu takasın asıl harika olan tarafı ise Iverson'ın 22 milyon dolarlık kontratının bu sene dolacak olması, tabi diğer biten kontratlar da düşünülünce oldukça sağlam bir salary cap açığı ortaya çıkıyor ki burada da asıl önemli olan sezon sonunda free agent piyasasında önemli bir söze sahip olacaklar. Tabi Joe Dumars'ın planı asıl olarak LeBron James - 2010 olarak kurgulandığını düşünüyorum. Çaylak oyun kurucu Rodney Stuckey'ın gelişimi de düşünülünce kadroda tutulacak Hamilton- Prince gibi iki star ve Stuckey, Maxiell, Amir Johnson gibi isimler LeBron gibi şampiyonluk yaşamak isteyen bir oyuncu için iyi bir tercih sebebi olacaktır. Bu sene planı tam uygulayabilirlerse LeBron için en iddialı takım olacaklarını düşünüyorum ki belki bir seneyi feda etmek diyebileceğimiz bir hamle LeBron için değermi?
.
Elbette ..

Takasın diğer tarafındaki isim Denver ise kendileri için en iyi hamleyi yaptı. Geldiğinden beri Carmelo Anthony ile şut seçimi konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan, top paylaşımını düzgün yapamayan ikili takımın temposunu bozuyordu. Şu an için bu takımın tekrar süperstarı Carmelo ve yanına sağlıklı bir Kenyon Martin, Nene ve Kleiza gibi isimlere ek olarak Chancey'in gelmesi Denver'ı her koşulda daha çok rekabetçi bir hale getirecektir. Değişimi devam ediyor Denver'ın bir de sakatlıklardan uzak durabilirlerse bu sene çok daha iyi işleyebilirler.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we will see if "the answer" is the necessary player for Pistons in order to be the NBA champion.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)