9 Kasım 2008 Pazar

Higuain 4-3 Malaga


Real Madrid'de işler yolunda gitmiyor. Bugün 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ama boşa geçen bir transfer döneminin sonuçları ortaya çıkmaya bundan sonra çok daha ciddi şekilde başlayacak. Ruud-Robben ve De La Red'in sakatlıkları ciddi baş ağrıtan sonuçlar. Alınan iki Juve yenilgisi, Almeria beraberliği oynanan kötü oyun. Bugün Malaga karşısında Higuain'in üstün formu artacak olan tepkileri şimdilik susturdu diyebiliriz. Real Madrid 3 kez yenik duruma düştüğü karşılaşmayı Higuain'in 4 golüyle kazanmayı bildi. Schuster'in penaltıları Higuain'e kulandırtmaktan vazgeçmesi lazım bir an önce. Kullandığı son 3 penaltının 2 tanesinde kaleciler doğru köşeyi bulup,topa dokundular ama gole engel olamadılar. Son kullandığı penaltıda bu sefer Arnau kurtarmayı başardı. Penaltı atmak ayrı bir yetenektir,daha Higuain'de bu yetenek çok gelişmemiş.

Real'in en büyük -bir an önce çözülmesi gereken sorunu tabi ki savunması. Ligde bir şekilde ilerliyorlar ama Avrupa'da istenilen yere bu savunma anlayışla gelinmesi zorunda ötesinde.Savunma geçen seneden beri alarm veriyor zaten. Garay transferi vardı yaz sezonunda ama takıma seneye katılacak Arjantin'li genç savunma oyuncusu. Schuster'in Getafe'de oluşturduğu çok sağlam bir defans hattı vardı. 2 senedir Real'de Schuster ve takımın defansı yol geçen hanı gibi. Schuster geçen sezonbaşında Real'e geldiğinde bu tarz bir oyun anlayışıyla oynayacağını hiç düşünmemiştim. Geçen sezondan sonra bunu düzeltecek hamleleri yapabilirdi ama Calderon'la birlikte Ronaldo hakkında açıklama yapmaktan başka bir işe odaklanamadılar 3 ay boyunca. Casillas'da gününde değilse Real'in işi iyice zora giriyor. Futbolsever gözüyle bakarsak Real'in iç sahada oynadığı hiçbir maçı kaçırmamak gerekir. Her maç ayrı bir olay,ayrı bir heyecan yaşatıyorlar.

2 yorum:

Alfredo dedi ki...

Barcelona evinde her maç 5-6 atarken Real Madrid galibiyeti zor yakalıyor.İşte bu fark Barcelona'yı şampiyon yapıcaktır diye düşünüyorum.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
And in the last Champions League, Higuian on the bench,no comment, but Schuster goes home!
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)