12 Ocak 2010 Salı

Atletico’da son durum

1263287753_0

Güntekin Onay’ın Roma maçında ki tabiri ile Galatasaray’ın Avrupa Liginde ki rakibi Atletico Madrid’de son durum ne? Bu aralar Galatasaray eşleşmesi nedeniyle Türkiye’de ismi ön planda olan takımlardan.

Geçen hafta arası kupa maçında ki 1 kırmızı kart + 1 penaltı ile kaybedilen Kral Kupasında ki maçını dışarıda tutarsak işler rayına oturmaya başladı. La Liga’da aşağıda ki takımların fazla puan toplayamaması nedeniyle de kendini biraz daha yukarıya attı Atletico Madrid üst üste 2 galibiyet ile.

sevila

Sevilla’yı Calderon’da yenmek herkese moral oldu. Özellikle maçın gelişimi çok ilginçti. Sahada iki pas yapamayan Atletico, Renato’nun yanlış hatırlamıyorsam bitime az kala attığı bir golle soyunma odasına önde girmiş oldu.

Daha sonra maçın genelde olduğu gibi Atletico’nun orta sahayı transit geçip kendi yarı sahasından ileriye gönderdiği uzun toplardan birinde Sevilla savunması panik yapınca top Forlan’a çarpıp gol oldu.O rezil oyunla maç berabere bitecek derken uzatma dakikalarında şişirilen bir serbest vuruşta Antonio Lopez vurdu ve gol oldu. Agüero’nun olmadığı ve Sinama Pongolle’un satıldığı bir ortamda forvette 19 yaşında ki Ibrahima Balde ilk kez A takım formasını giydi. Savunmada herhalde takımın en iyi defansif oyuncusu Ujfalusi’de yoktu.

Diğer taraftan Sevilla, Atletico Madrid’in La Liga’da ki en önemli rakiplerinden biridir. Real Madrid’den sonra ikinci diyebilirim Sevilla için rekabet anlamında.

1263066626_0

Geçtiğimiz Cumartesi günü Atletico Madrid, Valladolid deplasmanındaydı. Bu maçın da açıkçası kolay geçmesini beklemiyordum. Fakat izleyemesekte ardı ardına gollerin haberini aldık. Bana göre bu hem Sevilla maçının güveninin bir getirisi oldu hem de Recreativo deplasmanında alınan mağlubiyetin özürü anlamını taşıyordu. Oyuna sonradan giren Agüero ise Atletico Madrid forması ile 50. golünü attı 90. dakikada.

1262976077_0

Her ne kadar Quique Flores transfer yapmayacağız diye açıklama yapıp bana göre hafif tabirle saçmalasa da takıma ilk takviye yapıldı. Tiago çok mükemmel bir orta saha oyuncusu olmasa bile, La Liga’da Serie A’ya göre daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Atletico Madrid orta ikilisi Paulo Assunçao ve Raul Garcia oynuyor. Aynı bölgede oynayabilecek bir Cleber Santana ismi de bulunuyor. Tiago bakalım ne kadar oynayabilecek ? Kadroda genişlik yaratma amacıyla yapılmış bir transfer olduğunu sayıyorum fakat performansından çok memnun olunmayan Assunçao yerine oynaması da bir ihtimal. Sol beke kiralanması gündemde olan Molinaro ise ilginç bir şekilde Stuttgart’a gitti. Stuttgart’ın Şampiyonlar Liginde oynaması nedeniyle oyuncu mu orayı istedi yoksa başka bir şey mi vardı bilemiyorum. Kulüpler arasında bir sorun olsa Tiago’yu da göndermezdi gibi Juventus. Gerçi o bölgede takım kaptanı Antonio Lopez vardı ama yedeği diyebileceğimiz Pernia uzun zamandır sakattı. Kendisini ara ara kulübede görüyoruz.

1263287403_0

En başından beri bitti gözüyle bakılan Salvio transferi ise galiba bitti. Yazıyı yayınladığımızda belki de imza atılmış olur. Fakat gelse bile en azından bu sezon sonuna kadar yedek kulübesinde zaman geçirebilir. Agüero ise bence gitmeyecek. Gidecek olsa şimdiye kadar giderdi demek istiyorum. Bence Atletico’nun durumu nedeniyle iş sezon sonuna kalabilir. Ama belki de beklenilen Salvio’nun transferiydi.

14 Ocak günü Recreativo Huelva ile kupa rövanşı var. Valladolid’e deplasmanda 4 atan Atletico Madrid, işleri sıkı tutarsa neden Huelva’ya da atamasın?

Hiç yorum yok: