21 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray 5 - 0 Tallin


- Geçmiş senelerde kalibre olarak kendisinden düşük takımlarla oynarken bir türlü beklenen oyun gelmez, gol gelene kadar sıkıntılı maçlar yaşardık. Bu sene bu sorunu da aştı Galatasaray. Daha 5.dakika belli oldu maçın skoru Netanya'dan sonra Tallin'de çok hafif geldi bizim çocuklara.

- Bir ara topla oynama yüzdesi %70'di. Top hiç havalandırılmadı, herkes en yakınında bulunan adamla yerden oynadı. Değişim yavaş yavaş gerçekleşiyor, izlemesi çok güzel oluyor.

- Defansa bugün ve Leo Franco'ya iş düşmedi hiç. Servet'te bir ara sıkıldı zaten kaptırdı gitti.

-Abdul Kader Keita... İnanılmaz bir performans izletti bizlere. Oturduğumuz yerde Keita'nın deparları sırasında at yarışı izliyormuş havasına kapıldık. Yürü oğlum, kop gel diye ayaklanan sayısı çoktu o deparlar sırasında. Formuna tam anlamıyla kavuşunca çok ayağa kaldıracak izleyenleri Keita. Arkasında kendisini daha iyi anlayan bir sağ bekle(Uğur) oynadığı zaman o sağ kanat havalanır gider. 2 golle ve oyunuyla maçın yıldızıydı açık ara Keita.

- M.Sarp, oyununun üstüne koymaya-kendini sevdirmeye devam ediyor. Topal'ın yokluğunu 1 maç bile aratmadı. Rotasyon içinde çok önemli bir isim olacak demiştik. Geldiği gün yokluğu aranır deseler kimse inanmazdı ama aranacak böyle gittiği sürece. Biraz daha çabuk karar vermesi gerekiyor topu ayağına aldığında, bir pozisyonda pas mı-çalım mı derken kararsız kaldığı için arkasından gelip aldılar topu, daha güçlü takımlara karşı yapılmayacak hatalardan birisiydi.

- Harry Kewell yine bildiğimiz gibi. Ayrılmasın bu takımdan, bizde bıraksın. Mükemmel bir adam. Eşine ve çocuğuna selam gönderirken de aynı sempatikliğin de, işini yaparken de.

-Baros'a destek devam ediyor. Penaltıdan da olsa attı golünü. Bugün Rijkaard'a söyleyeceğim tek söz Nonda'nın oyuna girmemesi olurdu. Elano çok bekleniyordu, Topal'ı uzun zamandır sahada görmekte güzel oldu. O yüzden söz söyleyemiyoruz.

- Ertem Şener, Blummer'in çiçekci anlamına geldiğini tekrar tekrar söyledi sağolsun. Elano hakkında bu maçı baz alıp, böyle oynadı bunu yaptı diye yazılacak bir şey yok. Isınma turlarını atıyor Brezilyalı.

- Estonya tatili bizi bekliyor, sonra gelsin diğer rakiplerimiz.

- Diğer temsilcilerimizin maçlarını izleyemedim. Sadece Trabzon maçının 10 dakikasına bakabildim oturduğum yerden. Trabzonspor'dan umutluydum ama başaramadılar avantajlı bir skor almayı. 2.golde Gignac'ın markajını bırakan oyuncu kimse yaktı o dakikadan sonra tur ümitlerini. Sivasspor zaten dayanamayacaktı 3-0 net skorla bitirmiş Shaktar işi. Fenerbahçe'de bizim gibi turu geçen takım oldu bu gece. Guiza'nın kaçırdığı golü yakında ilgili videolarda görürüz. Avrupa arenası Gs-Fb ve Bjk'a kaldı yine.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

özellikle mi yazıyorsun bilmiorum ama ama dahi anlamındaki de ler ayrı yazılır:)