11 Ağustos 2009 Salı

Tsl 1.Hafta Panoraması


- Sezonun açılışı oldukça sönük ve boş tribünlere karşı oldu. Son şampiyon Beşiktaş'ın rakibi büyük takımların ligde en fazla çekindiği takımlardan İBB oldu. Fink'in attığı gol sezonun ilk golü oldu ama karşılığını İbrahim Akın mükemmel bir golle verdi. Özellikle Yusuf'a attığı çalım genelde Yusuf'tan görmeye alıştığımız görüntüleri aklıma getirdi. Beşiktaş'ın ciddi bir pozisyon bulma sorunu var, bakalım 10,5 numara-Delgado olaylarını nasıl çözecekler önümüzdeki günlerde. Belediye'yi çok beğenmedim açıkcası ilk maç itibariyle.

- Daum, kaldığı yerden başladı lige. 2 gün sürdü maç,elektrik kesintisi sebebiyle. Elektrikler kesildikten sonrasını izleyemedim halı saha maçına yetişmem gerektiği için. Alex, harika başladı sezona. Guiza'ya yaptığı asist, Andre Santos'a verdiği 2 harika pas ve 2.golün başında topu Deivid'e aktarması. Alex'in sezona bu kadar formda başlamasının yanı sıra Guiza'nın başlangıcı da rakibimizin taraftarlarını sevindiriyordur. Fenerbahçe'nin bu sisteminde Guiza'nın gollerine devam edeceğini düşünüyorum.Denizlispor, ilk yarı boyunca Volkan'ı yere yatıramadı. Her sene düşecek gözüyle bakılan bir takım ama her sene sonunda böyle söyleyenleri yanıltıyorlar. Yine kötü başladılar, yine aynı konuşmalar geçmeye başladı.

- Trabzonspor, geçen sezon kurduğu kadronun üstünde çok fazla oynama yapmadan girdi. Hüseyin-Tjikuzu değişikliği dışında çok önemli bir değişiklik yok kadrolarında. Bu değişiklikte oldukça yararlı olacak Trabzonspor adına. Tjikuzu, Belediye'de oynarkende çok beğendiğim bir isimdi yeni takımıyla ligdeki ilk maçında da iyi performansına devam etti. Song'un performansını gördükçe Galatasaray'dan gitmeseydi diyorum sürekli. Kamp dönemini başında gönderilmesi düşünülüyor lafları geçmişti. Büyük bir hatadan dönmüş Trabzonspor. Alanzinho'da lige uyum sorununu bayağı aşmış gözüküyor. Maçı izlerken hayran bıraktı kendisine. Yattara ve yeni transfer Gabric'le beraber arkalarında yer alan Selçuk-Colman-Engin gibi isimlerle hücum güçleri oldukça güçlü olacak. Fakata hala istikrarlı bir forvete ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Umut-Gökhan gibi saç baş yoldurtma kapasiteleri oldukça güçlü iki isim Trabzonluların canını oldukça sıkabilirler. Sezona en hazır takımlardan birisi Trabzonspor. Sivasspor'un aşağı inişi devam ediyor. Gönderdikleri oyuncuların yerlerini dolduramadılar bu belli olmuştu Avrupa arenasında ve hazırlık maçlarında. Bu kadroyla geçen 2 sezonki performanslarını tatlı bir anı olarak hatırlama olasılıkları yüksek.



- Bu sene performansını merak ettiğim bir diğer takım Bursaspor. Maçı özetlerden takip edebildim sadece. Ertuğrul hocayla çıkışlarının bu senede devam edeceklerini düşünüyorum. Kaliteli bir kadroları var. Yeni transferleri Battalla ve Ergic hakkında yazılanlarda çok olumlu, takıma katılmaları sabırsızlıkla bekleniyor. Kasımpaşa, Ivankov'un hatasından 1-0 öne geçmiş ama skoru koruyamamışlar. Sercan'ın attığı golde kontrolü ve vuruşu yine çok güzel. Daha ayrıntılı maç yorumu için Noat Samisa'nın yazısına bakmak lazım.

- Darius Vassell transferi, Maniche-Campbell dedikoduları ve sezon açılışında olan olaylar sonrası Ankaragücü'nden yazın çok bahsedildi. İlk maçları ligin yeni takımı Diyarbakırspor deplasmanıydı. Ceyhun 2 frikik golüne imza atmış. Özellikle 2.golü harika. Haftanın en güzel golü diyebiliriz. Diyarbakır, kendi evinde 2 kez geri düştüğü maçı bırakmamış ama. Vassel, sonradan girmiş oyuna. 3 puanı getirecek asistide yapmış ama Iglesias altı pastan koca kalede Fevzi'nin üstüne vurunca 1 puana razı olmuş Ankaragücü.

- Manisa, maç öncesi kupasını kaldırmış. Süper Lige meşale şovuyla merhaba dediler. İki takımda gerekli pozisyonları yakalamışlar ama gol atma becerisini gösterememişler maçta. Ü.Karan'ın 2 sene önce gözü kapalı gol yapacağı pozisyonda yaptığı vuruş şaşırttı. Ümit kendisine gelirse Youla ile beraber etkileyici bir ikili olacaktır.

-Antalyaspor, Ankaraspor'a son anda devrilmiş. M.Tosun'un 89.dk'da attığı gol Ankaraspor'a 3 puanı getirdi. Gençlerbirliği-Kayseri maçı 0-0 bitmiş. Özetlerden gördüğümüz kadarıyla maçın hakkı bu skormuş zaten.


Hiç yorum yok: