28 Ağustos 2009 Cuma

Uefa Avrupa Ligi


Rakiplerimiz belli oldu. Galatasaray, F grubunda Panathinaikos-Dinamo Bükreş ve S.Graz ile eşleşirken, Fenerbahçe Steau Bükreş-Twente ve Sheriff'li H grubuna düştü. Hamburg veya Roma'yı görmek istiyordum Galatasaray'ın grubunda ama Pana geldi ilk torbadan. İki takımında gruplarından ilk iki sırayı alarak bir üst tura çıkacaklarını düşünüyorum.

Panathinaikos maçlarının, Türkiye-Yunanistan paydası dışında Rijkaard içinde ilginç maçlar olacağını söyleyebiliriz. Panathinaikos'un teknik direktörü Rijkaard'ın çok yakından tanıdığı bir isim olan Henk Ten Cate. Barca'da Rijkaard'ın yardımcılığını yapan Hen Ten Cate daha sonra Rijkaard'ın yanından ayrılarak ilk önce Avram Grant'ın yardımcılığına geçmiş daha sonra Ajax'a ve Pana'nın başına geçti . Ten Cate'in Rijkaard'ın yanından ayrılması ve Barca'nın Rijkaard yönetiminde düşüşe geçmesini bu ayrılığa bağlayan olmuştu o zamanlar. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Atletico Madrid'e elenerek geldiler Uefa Avrupa Ligi'ne. Bu sene Marsilya'dan Djibril Cisse, Liverpool'dan Leto, Benfica'dan Katsoranis transferlerine imza attılar. Gilberto Silva ve Karagounis'de bilindik-önemli isimler.

S.Graz'la ilginç bir geçmişimiz var hatırlanacağı üzere. ASY'de son 10 dakika al gülüm-ver gülüm şeklinde bir maça imza atarak saha içinde 2 takımın üst tura çıkması kutlanılmıştı. Dinamo Bükreş'te, oldukça yakından tanıdığımız iki isim var. Takımın kaptanı Gabriel Tamas. İleri uçta ise Florin Bratu'yu görüyoruz kadrolarına baktığımız zaman. İki oyuncunun da Galatasaray kariyerleri hala akıllarda. Dinamo'nun seyircisiz oynama cezasının olduğu söyleniyor, fikstüre göre o cezayı yakalarsak güzel olur.

Fikstür belli olmuş. Djibril Cisse, Atletico Madrid ile oynanan maçta kırmızı kart gördüğü için ilk maçta yerini alamayacak bize karşı. Bükreş maçı ise seyircisiz olacakmış. 12-13 puanla bir üst tura çıkmasını bekliyorum Galatasaray'ın, grup maçları sonunda dönüp bakarız.

17 Eylül - Saat 20.00
Panathinaikos - Galatasaray

1 Ekim 2009
Galatasaray - Sturm Graz

22 Ekim 2009
Galatasaray - Dinamo Bükreş

5 Kasım 2009
Dinamo Bükreş - Galatasaray (seyircisiz)

2-3 Aralık 2009
Galatasaray - Panathinaikos

16-17 Aralık 2009
Sturm Graz - Galatasaray

Hiç yorum yok: