5 Nisan 2009 Pazar

Answer Man


Dün Liverpool'un son dakika golüyle liderliği geçici olarak devralmasından sonra basında, bloglarda, ingiliz basınında artık Liverpool burdan bırakmaz şampiyon olacaklar gibi yazılar vardı. Pool bu sene geçen senelerine göre daha iyi oynayabilir kabul ama bu United'ın avantajını geçersiz kılmak gibi bir şey yaratmıyor doğal olarak. Rafa Benitez dün yaptığı açıklamada bizdeki "şimdi onlar düşünsün" gibi bir laf etmişti. Cevap çok gecikmedi Ronaldo aracılığıyla, hatta dünkü son dakika golüne nispet yaparcasına 1-2 girilen son 10 dakikadan maçı çevirdiler.

Takımdaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunun sıkıntı yaratacağı belliydi maç öncesinde. İlk golü Ronaldo'yla bulsa da United bu üstünlüğünü koruyamadı ve Villa skoru 1-2'ye getirdi. Sonrasında ise gene Ronaldo'nun şık golü ve arkasından Ferguson'un genç keşfi sahneye çıktı. 17 yaşındaki oyuncu Fergi'yi utandırmadı ve takımını galibiyete taşıdı. Bu da ingilizlerin transfer sistemini revize etmesinin zaferidir kim ne derse desin.

Niyeyse herkeste United'ın strese girmesi gerektiği gibi bir hava oluşmuş. Liverpool şampiyonluğu istiyor ve alacak vs, tamam istemek önemlidir de rakibin durumu da önemli değil mi? Her isteyene kupa mı veriliyor haberimiz olmadan? Liverpool elbette şampiyonluğu isteyebilir ve bunun için de mücadele edecektir, tıpkı Chelsea ve United gibi. Ama diğer tarafta da upuzun bir dönem kimsenin gol bile atamadığı, tecrübe abidesi bir takım ve antrenör olduğu da unutulmamalı. Öyle kolay bir şekilde olmayacak bu iş.

Haftaya United Sunderland deplasmanında oynarken Pool kendi evinde Blackburn'u konuk edecek.

Hiç yorum yok: