6 Ekim 2008 Pazartesi

Pro evolution soccer 2009


Pro Evolution Soccer 2009’un demosu piyasaya çıktı. Oyunun demosunun boyutu 1.1 gb. Demoda seçebileceğimiz 6 takım var. R.Madrid-Barcelona-M.United-Liverpool ve Milli takımlardan Fransa-İtalya. Ps ve X-box kullanıcılarının yaptığı yorumlarda geçen seneden beri Fifa’nın Pes’in önüne geçtiği yönünde ama b.sayarlar için çıkartılan versiyonlara göre Fifa bana göre hala çok geride. Fifa’nın da demosunu indirip oynadım ama oynadığım süre işkence gibi geldi bana. Pes’e dönersek yeni oyun birçok artı ve eksi getirmiş. Kısa sürede gördüklerime göre adam geçmenin zorlaştırılmış olması,defansların artık daha akıllı hareket etmesi ve kalecilerin performansında gözle görülür bir artış olmasını oyunun artılarından sayabiliriz. Grafiklerde düzeltilmiş biraz makyajlanmış ama bu konuda hala Fifa’nın bayağı gerisindeler.


Oyunun eksilerine bakarsak ilk başta direk topun çıkardığı sesi söyleyebiliriz. Odun sesi gibi şey yapmışlar, her pastan sonra duyunca gıcık oluyor insan belli bir süre sonra. Hakem şaka gibi kararlar verebiliyor, oyunu gerçekçi yapmak istiyorlarsa maç sonunda hakemin üstüne bir şeyler atılması için bir mod geliştirmeli Konami ekibi. Kanatlardan yapılan ortalarla gol atmak bayağı kolaylaştırılmış, ilk başlarda güzel gelse de belli bir süre sonra sıkacaktır. Demodan gördüğüm kadarıyla Messi ve Ronaldo inanılmaz abartılmış. Messi ile ceza sahası etrafında yürüyüşe çıkabiliyorsunuz ama rakip defanslar bir türlü alamıyor topları. Arkadaşlarla oynanırken Messi ve Ronaldo ikilisine ağır sövülebilir. Şutlarda bir garip olmuş, çok dengesiz vuruşlar görebiliyoruz çok uygun pozisyonlarda. Daha oyuna tam olarak alışamadığımdan olabilir tabi. Demo dışında oyunda gelecek olan yeniliklere bakarsak en önemlisi Şampiyonlar Ligi’nin telif hakkını almış olması. Bir diğer yenilik ise Fifa’nın daha önce oyuna koyduğu Be A Pro modu gibi bir mod oluşturmuş olmaları. Fifa’yı demolar haricinde oynamadığım için bir fark yaratmışlar mıdır bilemiyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılıyorum, dün ikisinin de demosunu indirdim. Pes biraz düzeltmiş, pasları biraz daha hızlı yapmışlar daha iyi olmuş ama hakemler yine küfürün allahını hakediyor. Her faulde kart çıkarıyorlar aynı zamanda çileden de. Fifa konsol ortamında daha iyi Pes'ten.

Adsız dedi ki...

Eskiden (NES-SNES zamanlarinda) futbol oyunlarinda sac uzunlugu,rengi,boyu vs biraz andirsaydi oyuncuyu "vay be ne oyun yapmis adamlar" derdik.
Simdi su bayrak tutan cocuklara baktim da gercek resim gibi:)