3 Ekim 2008 Cuma

Kader, kısmet, mukadderat


Beşiktaş'ta bir süredir işler yolunda gitmiyordu dün fena halde çarpıldılar. İnönü'de Metalist'e karşı alınan galibiyet sanırım ayakları biraz yerden kesmiş olacak, objektif gözle bakabilenler o maçın hakkının o skor olmadığını söyleselerde hep azınlıkta kaldılar. Dün maçı seyredemedim, Ali Sami Yen'de maçta olduğumuzdan dolayı ama gece geniş özetini seyrettiğimde ikinci bir Liverpool maçı ruh hali sahadaydı. Daha maç başlamadan maçı kaybettiğini kabullenmiş bir kadro oynuyordu. Sivok'un olmaması Beşiktaş kurgusunu fazlasıyla zayıflatmış neredeyse her topta ihale Zapo'nun elinde kaldı. Yenilen ilk gol bir garip zaten bir kısmı 50 metreden böyle gol yenemez derken bir kısım ise futbolda böyle goller olabiliyor diyor. Açıkcası bende böyle goller olabilir düşüncesindeyim. Maçla ilgili seyretmediğimden şunlar olmadı falan demek yanlış ama seyreden Beşiktaşlı dostlarım taraftar birisi için "zalim bir maç"olarak değerlendiriyorlar. Bir tanesi herşeyi geçtim maçın gidişine sinirlenip de bir tane bile sert faul bile yapmadık öylesine ruhsuz bir oyun oldu dedi. Lucescu maç öncesinde Metalist ilk 20 dakika çok baskılı oynar buna çok dikkat etmek lazım diye defalarca söylemişti, ilk 20 dakika da skoru 2-0'a da taşıdılar. Ertuğrul Sağlam acaba bu tip bilgileri hiç mi kullanmayı, ona göre önlem almayı falan düşünmez? Bu da sorgulanması gereken ayrı bir detay.

Dün maç sonundaki demeçlere takıldım maçtan ziyade,

Sinan Engin vurun abalıya tarzında futbolculara yüklenmiş, ne kendisine, ne yönetime, ne teknik direktöre laf söylememiş. Klasik olduğu için alıştık artık.
Ertuğrul Sağlam "hayat devam ediyor, pazartesi önemli maçımız var, ayağa tekrar kalkıp eski günlerimize dönmemiz lazım, elalem herşeyi söyleyebilir " bunları konuşmuş, bu nasıl bir maç sonu demecidir, dünya görüşünü biliyoruz da bu kaderciliği böyle taşımasa keşke. Bu zihniyetle nereye kadar ( Spor gazeteleri gibi kelime oyunu yapalım )"Sağlam" duracak, tribünler nereye kadar Ertuğrul'un arkasında "Sağlam" destek verecek merakla bekliyoruz. Bunca zamanlık süre zarfında görünen o ki Beşiktaş Ertuğrul Sağlam'a kesinlikle bir beden büyük geliyor.

Hiç yorum yok: