11 Ekim 2009 Pazar

Fatih Terim Bırakıyor


Bosna Hersek, Estonya karşısında ilk golü atınca televizyon başından kalkıp dışarı arkadaşlarla takılmaya çıktım. Ufakta olsa bir umut vardı içimde her şeye rağmen. Grupta 2.olan Bosna'dan iki maçta 4 puan alıp son maçlar öncesinde Bosna'nın 7 puan gerisinde olmamız bize özgü olacak durumlardan birisi. Estonya ve Belçika maçlarında kaybedilen puanlar ipimizi çekti bizim daha ayrıntısına girersek Sami Yen'de İspanya'yı ilk deviren biz olacağız gazıyla yapılan saldırıyı da hesaba katabiliriz. Bu başarısız tablonun ardından gözler doğal olarak Fatih Terim'e çevirildi. O kendisinden bekleneni yapıp Ermenistan maçından sonra bırakacağını açıkladı.

Milli takımın başında yerli bir hoca olmamalı. Zaten Şenol Güneş dışında aklıma başka bir alternatif gelmiyor şu aşamada. Bülent Uygun isimi dolaşabilir federasyonda ama uzak dursun mümkünse, ben onun tv'de özlü sözleri ve bu sene çalışmayan bilgisayar programı Türbülent eşliğinde yapacağı bir programla rating rekorları kırmasını bekliyorum açıkçası. Özellikle Ersun Yanal ve F.Terim döneminde gördüğümüz bölünmüşlük,Milli takımın başarısını başından olan isimden dolayı istemeyen kişilerin fazlalaşması olaylarının ardından Milli takımın başına gelecek hocanın yabancı bir isim olması gerekiyor. Tabi gelecek isimi federasyonun vizyonu belirleyecek. Atıyorum Koeman gibi bir tercih yapılacaksa hiç gerek yok böyle bir denemeye.

Euro 2008'de yaşattıklarıyla tekrar büyük bir başarının altında ekibiyle beraber imzası bulunan Fatih Terim'in elbet Avrupa'da bir takım bulacağına inanıyorum, lig temposunda daha başarılı olacaktır. M.Özgener'in maç öncesi yaptığı daha önümüzde kupalar var tarzı açıklaması veya Euro 2008 sonrası Terim'in ikna edilmesi güzeldi ama bu sefer aynı senaryo yaşanmamalı.

Hiç yorum yok: