11 Ekim 2009 Pazar

Diego'nun Kaderi


Maradona'nın kaderi Çarşamba gecesi belli olacak. Peru karşısında sergilenen kötü oyuna rağmen takımı uzatmalarda Martin Palermo kurtardı yine olması gereken yerde durarak. Maçın son kısımlarını izlemeye çalışın eğer kaçırdıysanız. Çıkan fırtına, Peru'nun golüne Palermo'nun cevabı ve golün santrasında orta sahadan çekilen şutun Arjantin kale direğinden dönmesi. Tabi bunların üstüne Maradona'nın 2.golden sonra çimlerin üstünde göbek üstü kayması var ki kaçırılacak bir görüntü değil. Çarşamba akşamı Güney Amerika elemelerinde kritik gün.

Bugün oynanan maçlardan sonra Şili'de Dünya kupasına katılmayı garantiledi son maçlar öncesinde. Paraguay ve Brezilya daha önce adını yazdıran takımlardı zaten. Güney Amerika'da ilk 4 dünya kupasına direk giderken 5.sırada olan takım Kuzey Amerika'dan gelecek takımla play-off maçı oynuyor.

Arjantin 17 maç sonunda topladığı 25 puanla 4.sırada şu an. Uruguay 24, Ekvator ise 23 puanda. Çarşamba günü Arjantin, Uruguay deplasmanına giderken, Ekvator ise Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen Şili deplasmanına gidecek. Uruguay'ın alacağı galibiyetin yanı sıra Şili'den gelecek Ekvator galibiyeti Arjantin'i kupa dışı bırakıyor gecenin bu vakti yanlış bakmadıysam.

Ekvator kaybederse, Arjantin ve Uruguay play-off'a gidecek takımı belirlemek için oynayacaklar.

İhtimaller çoğaltılabilir, beraberlik durumunu falan göze alarak...

Maradona, bu geceyi sağ atlattı bakalım çarşamba gecesi aynı şekilde sağ çıkabilecek mi ?

Hiç yorum yok: