18 Ocak 2009 Pazar

Yüzyılın takımı


Barcelona ligin ilk yarısını La Liga'nın rekorlarını parçalayarak zirvede bitirdi. Oynadığı maçlar sonunda 16 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ki sezona yenilgiyle başladıklarını hatırlatalım. Toplamda attıkları 59 gol ve 50 puanla La Liga rekorunu kırdılar. Maç başına 3+ ortalamayla oynuyorlar ve oynadıkları futbolla bu oyunu seven istisnasız herkesi mest eder durumdalar. Dün Deportivo'yla oynadıkları maçta takım gene istim üzerindeydi ve rakibini 5 golle boğdu. Yetenekli oyuncular ve en önemlisi mahallenin çocuğu Pep'in oyuncuları böylesine birbirine bağlamasıyla bu takım gerçekten hakettiği yerde, astronomik rakamlarla oynayan dünyanın en yetenekli ve egosu yüksek adamlarını tek bir amaç eşliğinde toplayıp kolej takımı gibi zevk alarak oynamasını sağlamak gerçekten büyük başarıdır.
Sezon başında Pep için hiçbirşey olmaz B takımına benzemez bu iş diyenler, Real Madrid'i erkenden şampiyon yapanlar şimdi sessiz sedasız gerçek futboldan zevk alıyorlar.

Bu takımın tabi ki en temel taşı Lionel Messi, istisnasız herkesi mest ediyor. Kaka transferinden sonra böyle bir teklif gelirse ne yapacağı sorusuna "kariyerimin sonuna kadar burada oynamak istiyorum, umarım bunu başarabilirim" diyerek Barça'ya gönül vermiş herkesin de kalbini bir kez daha kazandı. Onu bu formayla izlemek gerçekten büyük keyif.

Hiç yorum yok: