29 Aralık 2008 Pazartesi

Yeni yıla girerken Premier League

Premier League geleneksel sene sonu yoğunluğu bugün ve yarın oynanacak birer maçla sona erecek. İngiliz takımlarının bu şampiyona yoğunluğu dolayısıyla diğer liglerde ara verilirken birçok takım diğer kulvarlarda karşılaşmaya devam edecekler. Premier League'e bir hafta ara verilirken bu hafta beklenmedik sonuçlar elde edildi.

Liverpool St James Park'ta Newcastle'ı bozguna uğratırken, Benitez de çıkarttığı kadroyla bizi şaşırtmaya devam ediyor. Rotasyon iyi güzel de bu artık Benitez için doğal ihtiyaç olmuş. Riera, Torres, Keane gibi oyuncular kenara gelirken Babel, Insua vs oyundaydı. Gerçi oyun ve sonuç Benitez eleştirmenlerini üzecek de olsa elinde Steve G. gibi bir oyuncu varsa hayat daha da kolay. Belirtmeden geçmeyelim Liverpool'un kazandığı penaltı tam anlamıyla komedi. O penaltı burda verilse sanırım 3 gün 3 gece konuşulurdu.

Yeni yıla Premier League tarihinde ikinci kez lider olarak girdi Liverpool, bakalım bu sefer sonunu getirebilecekler mi.

Yaş kaç oldu 39 du dimi ? Tugay burda olsa birkaç sene önce yaşlandı artık bitti diye yazıla çizile futbolu zorla bırakması sağlanır, şu anda spor programlarında deneyimli yorumcu klasmanına yükselmek üzere olurdu. Oysa bu hafta sonu yaşıtları ekranda tanım yerindeyse "saçmalarken" Tugay takımının orta sahasında maçı kazanmak için mücadele ediyordu. Şu çaba, oyun ruhu gerçekten takdire şayan. Bu hafta sonu oynadıkları maçta 2-0 öne geçseler de son anda Robinho'yu durduramadılar ve 88-90 da iki gol yiyerek maçı berabere tamamladılar City açısından giden maçın dönmesi sevindirici, Blackburn'de oyunu soğutamamanın cezasını çekti.

Chelsea'nin deplasman şanssızlığı devam etti bu hafta da, üstüste 2.deplasmanından da 1 puanla ayrıldı Scolari'nin takımı. İlk 30 dakika'da Drogba tek oynasa da Scolari sonrasında oyunu Anelka'yı dahil etti takım daha iyi oynamaya başladı. Tüm maç Chelsea'nin üstünlüğüyle geçse de bir anlık hatayı Dempsey affetmedi son dakika da Chelsea iki puanı daha çimlere gömdü. Liderle fark artık 3 oldu. Yeni yılda Scolari'nin değiştireceği çok şey olacak gibi.

Arsenal istenmeyen adam Gallas'ın 81'de attığı golle Portsmouth'u 1-0'la geçti. "Genç takımız, bakın 17 yaşındaki oyuncularla oynuyoruz ne güzel öyle değil mi" denen klüpte liderle puan farkının çift hanelere çıkması, 3 maçı eksik United'la aynı puana sahip olunmasıyla artık tecrübeli yıldız oyuncu transferi konuşuluyor, tabi bana göre 10 puan geriden gelip de şampiyonluk iddiası hayalden öte, ara dönemde Londra ekibinin gündemi yoğun olacak.

Onun dışında WBA adına dikkat çekici bir haftaydı, güzel galibiyet. Yeni takımıyla Tristan Ashton'ın yokluğunda güven verici bir başlangıç yaparak takımını galibiyete taşıdı. Severiz Diego'yu umarım başarılı olur. Tabi Wigan'ın muazzam çıkışı da takdir edilmesi gerekenlerden bu haftada Bolton'u deplasmanda tek golle geçmeyi başardılar. 6 maç ve 5 galibiyet süper bir istatistik.


Bugün United, Fox spikerlerinin deyimiyle " Tuncay'ın takımı " M.Boro'yu konuk edecek. Yarında Hull sahasında Aston Villa ile karşılarak haftaya noktayı koyacak.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is nice to see finally the Benitez´s Liverpool playing an offenisve football when it plays far from Anfield.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)