29 Aralık 2008 Pazartesi

Rangers 0-1 Celtic

İş hayatı hakikaten insana zulüm edebiliyormuş, bu ay içinde net şekilde bunu öğrendim. Bir süredir bloga post atamıyorum yoğun ötesi hayattan dolayı kusura bakılmasın.
Yeni bir dostumuz aramıza katıldı "specialyst" ki zaten ilk yazısını da yazmış. Hoşgeldi sefa geldi diyelim.


Tatil dönemine girilen şu günlerde en ilgi çekici maç tabi ki Ibrox'ta oynanan Rangers - Celtic maçıydı. Celtic maç öncesinde sıkıntılıydı ve Nakamura ve Maloney sakattı. Rangersta ise Novo ve Boyd'a dayalı bir oyun düzeni ve evinde olmanın özgüveni vardı.
Maç Rangers adına iyi başladı, baskılı oynadılar, pozisyonda buldular ama golü bulamadılar (ki net verilmeyen penaltıları var). İkinci yarının hemen başında Boyd karşı karşıya kendisine yakışmayacak şekilde golü kaçırmasa maç çok farklı bir duruma gelebilirdi. Bu biraz kırılma anı oldu maç adına Celtic biraz toparlandı, Rangers'ın morali bozuldu, sonrasında Scott McDonald resmen yarattığı bir golle Celtic'i 1-0 öne taşıdı Celtic'e transfer olduğu geçen seneden beri maç başına yarım gol ortalamayla oynamak gerçekten büyük iş.
Bu dakikadan sonra da oyun yapısı da değişti Rangers 3. forveti sahaya sürdü defanstan adam çıkardı gerçi bu hamle kanatları kullanmayınca çok da fayda getirmedi. Old Firm'de deplasman takımlarının sevinme durumu devam ediyor.

Maçla ilgili en dikkat çekici detay ise McDonald'ın gol sevinciydi. Golü attıktan sonra Rangers tribünlerine el kol çekmesi ve aşağıda gözüken ilginç gol sevinci iskoçya'da çok çok konuşulacak.

Hiç yorum yok: