4 Aralık 2008 Perşembe

H.Berlin 0 - 1 Galatasaray

Galatasaray, Avrupa arenasında farklı top oynamaya devam ediyor. Bugün de sahada ligde göremediğimiz bir oyun ortaya koyan bir takım vardı. Gurbetçiler zaten stadı Hertha Berlin için deplasman havasına döndürmüşlerdi Almanya'da oynanan her maç gibi. Ayhan bu maç cezalı olmasa büyük olasılıkla ilk 11'de yer alacaktı. Şu zamana kadar mükemmel top oynayıp, orta sahayı tek başına sırtladı Ayhan ama Topal-Barış ikilisi bu formlarını sürdürürse biraz oturacaktır kenarda. Maçın adamı benim gözümde açık ara Barış'tı. Sakatlıktan daha yeni dönüp bu kadar üst düzey maçta 90 dakika sahanın her yerinde olmak çok kolay bir iş değildi. Meira belki de zorunluluktan ön liberoda oynarken, top rakipte olduğu zaman çekilmek zorunda kalıyordu takım. Özellikle Barış dinamizmi ile bu eksikliği gideriyor takımda.

Lincoln'de Barış'tan sonra öne çıkan bir diğer isim oldu bu maçta. Oldukça istekliydi, tüm topları olumlu kullanmaya çalıştı ama takımın bir türlü ileride çoğalamaması son hamleyi yapacak pasları vermesini engelledi. Kewell ve Arda biraz destek olabilseler bu maçta 2-3 asistle bitirirdi.Yine de takımın tüm hücüm yükünü çekti Lincoln. Bu arada kaptanlığı Lincoln'e vermek inanılmaz gereksiz bir hareketti. Anlamını ve sebebini oldukça çok merak ediyorum. Ayhan-Ümit ikilisi olmadığı zaman bandı Sabri takıyordu maçların son anlarında da olsa. Hadi Sabri'ye vermedin orada o bantı takmak Arda'nın hakkıydı açık ara. Sırf bu yüzden maç sinir harbi ile başladı benim için.


Hertha,son 5-10 dakika haricinde hiçbir varlık gösteremedi. Pantelic'in ayağına aldığı topları dağa-taşa vurması zaten atakları başlamadan bitirdi. Orta sahaları resmen silindi Galatasaray'ın ısıran-basan orta sahası sebebiyle. Servet ve Meira ikilisininde basit bir hata yapmamaları Hertha'nın gol bulma umudu son saniyelerdeki karambollere kaldı.Avrupa'da Bellinzona-Hertha-Benfica deplasmanlarında alınan 3 galibiyete karşılık-hadi Bellinzona'yı çıkartalım aradan- ligde deplasmanlarda sadece 1 galibiyet aldık buda bizim takımın ilginçliğinden kaynaklanıyor. Şimdi haftaya Metalist-Benfica maçının sonucunu bekleyip gruptan kaçıncı olarak çıkacağımızı merak etmek kaldı bize.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Important victory to get the first position of the standing.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)