9 Aralık 2008 Salı

Uefa Team of the Year 2008




Uefa.com'da her sene olduğu gibi bu senede yılın ilk 11'i ve teknik adamı seçiliyor. Hemen gittik ve seçimlermi yukarıda resimlerde gözüktüğü gibi yaptım.

Bu sefer adaylar arasında oldukça tanıdık isimlerde bulunuyor Euro 2008 etkisiyle.Sağ kanat için adaylardan birisi Hamit Altıntop.Tabi rakipleri Ronaldo ve Gerarrd gibi isimler olunca ilk 11'de yer bulması imkansız gözüküyor . Tabi bu arada Gerarrd'ın sağ kanatta aday gösterilmesi bayağı ilginç. Orta sahada bizden aday gösterilen bir diğer isim Mehmet Aurelio. Onun rakipleri arasında Senna ve Xavi gibi iki önemli isim var. Bu isimlerin arasından sıyrılıp, kadroda yer almaları çok zor Mehmet'in de.

Aday forvetler arasında ligimizden bir isim-geçen senenin La Liga gol kralı etiketiyle Daniel Guiza bulunuyor.

Teknik adam adayları arasında ise Fatih Terim ve Luis Aragones var. Bizden aday gösterilen 3 isim arasında şansını en fazla gördüğüm isim Terim. Tabi şansı olsada rakipleri arasında Sir Alex gibi bir isim var. Bundan önce yılın takımı oylamalarında 2002 Dünya Kupası performansıyla Rüştü ve o dönem Milli takımın başında bulunan Şenol Güneş seçilmiş 2002'de yılın takımına.

Geçen sene yılın takımı şu isimlerden oluşmuştu ;

Iker Casillas (Real Madrid CF), Daniel Alves (Sevilla FC), Alessandro Nesta (AC Milan), John Terry (Chelsea FC), Eric Abidal (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United FC), Steven Gerrard (Liverpool FC), Kaká (AC Milan), Clarence Seedorf (AC Milan), Zlatan Ibrahimović (FC Internazionale Milano), Didier Drogba (Chelsea FC).

Coach:
Sir Alex Ferguson (Manchester United FC).

Oy kullanmak ve yılın takımını seçmek için ; tıklamak yeterli.

2 yorum:

Protanopia dedi ki...

Messi'siz kadro mu yapılır be hocam...

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Abidal played horrible during this season at barcelona.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)