Doğuda dördüncü maçlar sonunda beklenen oldu ve seride durum artık 2-2. Bir önceki maçta deplasmanda kazanmanın verdiği avantajı rakibine hediye eden Detroit, bu sefer daha istekli ve arzulu oyunuyla faul problemine girmesine rağmen kazanmasını bildi ve seride eşitliği sağladı. Maçın fark yaratan etkenleri, Boston'un yıldızlarının çok kötü yüzdeleri ve maçı kazanan Detroit tarafında ise Antonio McDyess'ın inanılmaz oyunuydu, tabi bir de Rasheed'in pota altını yaptığı beş blokla ve tabi ki bunun tehdidiyle cehenneme çevirmesini de atlamayalım. McDyess muhtemelen kariyerindeki en iyi play-off maçını çıkardı. Bir diğer detay ise Detroitin faul sayısının yüksek olması ve Boston'un neredeyse tüm maç attığı sayının yarısına yakınını faul çizgisinden bulmasıydı.
Bahsettiğim gibi maçın yıldızı tartışmasız 33 yaşındaki McDyess oldu. Tam da araştırmadım gerçi ama muhtemelen kariyerinin en iyi play-off maçını çıkardı McDyess tam 21 sayı 16 rebaundluk bir performans gerçekten göz kamaştırıcı oldu, kendisine Richard Hamilton 20 sayı ve 7 assistle eşlik ederken, Chancey ve Rashard'da katkı yapan ilk beş oyuncuları oldular. Jason Maxiell 20 dakika süre alıp 6-6 isabetle 14 sayı katkı sağlayarak şaşırtıcı bir performans sergiledi. Boston'da ise Garnett 16 sayı ve 10 rebaundluk bir performans sergileyerek takımı adına liderlik etti. Diğer All-Star oyuncular Pierce 16, Allen 11 sayıyla oynadı. Üç sayılık atışlarda .111 le 2 sayılık atışlarda .318'le oynadı Boston ki zaten bu yüzdelerle maça ortak olması imkansızdı.
Serinin bundan sonraki 5. maçı Boston'un sahasında oynanacak. Serinin kırılma açısından belki de en önemli maçı olacak. Şayet Detroit kazanırsa, Boston tekrar deplasmanda kazanabilir seriyi son maça taşıyabilir mi orası muamma, o yüzden Boston'un mutlak amacı kazanmak olacak. Detroit ise meydan okumayı kabul edip cevap vermek niyetinde olacak. Bu serinin sonu da 7.maça taşınır gibi gözüküyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder