8 Kasım 2010 Pazartesi

Real Madrid 2-0 Atletico Madrid

Carvalho

Reyes, Atletico atağa kalkarken kendini yere bıraktığında topla buluşan oyuncu Carvalho ve 8 saniye sonra o ayağındaki top Atletico Madrid ağlarında olacak. -Fotoğrafta Atletico yarı sahasının içinde Real Madrid yarı sahasına en yakın olan oyuncu.-

Reyes’in takım atağa çıkarken yaptığı top kaybı Atletico Madrid’in 3 oyuncusunu oyundan düşürüyor. –Fotoğrafta Real Madrid yarı alanındaki Forlan, Agüero ve Atletico Madrid yarı alanındaki Simao.- Bu 3 oyuncuyu bir tarafa bırakırsak 8 saniyede hem de R.Carvalho’nun getirdiği topu Atletico Madrid savunmasının karşılaması çok zordu zaten. Di Maria’nın verdiği pasda Higuain’in dokunduğu topun Carvalho’nun önüne gitmesi ve onun da ofsaytın son çizgisinde olması da Real Madrid’in şansı. Jose Mourinho’nun takımı Di Maria-Ronaldo-Mesut-Higuain 4’lüsüyle 3. bölgede çok hızlı paslaşıyorlar. Dikine milimetrik paslar atıyorlar ve bir şekilde ofsayttan kaçıyorlar.

Mesut’un attığı mükemmel frikik golünden sonra zaten maçın gidişatı belli oldu. Real Madrid erken attığı gollerle maçı bitirirken Sanches Flores’in zaman zaman 4-2-4’e kaçan taktiğinden taviz vermemesi takdir hak eder mi? Dünya Kupası yorgunluğunu üzerinden atamayan ayrıca kafasını da Atletico Madrid’e bir türlü veremeyen Forlan’dan vazgeçip 4-3-3 oynayamaz mıydı? Belli bir seviyenin üzerinde takımlarla özellikle deplasmanda oynarken 4-4-2’nin orta ikilisi savunma katkıları keyfekeder olan Simao ve Reyes’in yükünü artık çekemiyor.

1289162421_extras_noticia_foton_7_0

Maç derbi havasından uzaktı. Hakem Lahoz’un maç 2-0’ken ilk yarı sonlarında vermediği penaltı da belki dönüm noktalarından biri olabilirdi.2002’de La Liga’ya döndüğünden beri Santiago Bernabeu bir tarafa Vicente Calderon’da bile galibiyeti olmayan Atletico Madrid’in; Godin ve Perea sakat, Forlan bu kadar formsuzken bu maçta galip gelmesini beklemek hayalcilik olurdu.

Hiç yorum yok: