25 Haziran 2009 Perşembe

NBA'de takaslar

NBA'de nefis takaslar yaşanıyor, ev taşıma hadisesi yüzünden net ortamına şu sıralar fazlaca giremesek de yine de değinmeden geçmek olmaz.

Geçen sezonlarda yaşanan Pau Gasol'un Lakers'a neredeyse bedavaya verilmesi, bu senede Spurs cephesinde yaşandı. (Tamam, Gasol kadar beleş değil ama yakın). Spurs bu sezon neredeyse oynatmayacağı Kurt Thomas, Bowen ve Oberto'yu Bucks'a vererek karşılığında Jefferson'ı kadrolarına kattılar. Verdikleri adamlar 38,36 ve 34 yaşında ve karşılığında 29 yaşında bir RJeff iyi bir takastır.Pek fazla sakatlık problemi yaşamayan ve NBA'deki kalburüstü skorer oyunculardan biri olan RJeff Spurs'un önceki sezonlarda fazlaca eksikliğini yaşadığı ekstra sayı katkısını bu oyuncudan fazlasıyla elde edebilecek. Geçen sezon Bucks'ta ne organizasyonla ne seyirciyle kanı uyuşmadı. Spurs onun açısından da gerçekten çok farklı olacak.

Bucks açısından da neden sadece ekonomik malum olduğu üzere. Free-Agent piyasasında aktif bir rol kapabilmek adına RJeff'in kontratından kurtulup, üstüne Bowen'ı da salıverirlerse oldukça rahatlayacaklar. Ayrıca Oberto'yu da Amir Johnson karşılığında Pistons'a verdiler. Muhtemelen onlar da oyuncuyu bırakacaklardır. Free Agent piyasası böyle olunca tabi ki ekonomik hamleler matematik denkleminde devam edecek.


Geçen sezonun ortasında konuşulmaya başlanan takas söylentisi nihayet gerçek oldu ve LeBron'un senelerdir istediği kalın bir uzun nihayet Cleveland'da. Shaq'a karşılık Cleveland Big Ben Wallace ve Sasha Pavlovic'i Suns'a yolladı, ayrıca drafttaki 46.sıra hakkını da Suns'a teslim etti. Takımlar açısından bakacak olursak bu takastan Cleveland'ın fazlasıyla karlı çıktığı zaten ortada. Yaşı biraz geçkin de olsa dinlendirilerek kullanılacak bir Shaq hala NBA'in en dominant pivotu konumunda. Sezon içi maçlarda zaten Cleveland'ın Shaq'a çok ihtiyaç duymayacağını varsayarsak Play-off'larda asıl amaç için sahada olacaktır şüphesiz. Bundan sonra yapılacak en önemli şey katkı verebilecek iki isimle benchi güçlendirmek. Bunu da gerçekleştirebilirlerse sezonun en güçlü şampiyon adayı Cleveland olacaktır. Shaq'ın 20 milyon dolarlık kontratını karşılama isteği Cleveland organizasyonunun hem LeBron'u tutma isteği, hem de şampiyonluk yaşama ihtimalini yükseltmek adına cesur ve olumlu bir hareket.

Phoneix açısından ise açıkcası durum pek de iç açıcı değil. Steve Kerr basketboldaki isabetli şutlarını maalesef yöneticiyken sergileyemiyor. Yani şu takasa bakınca sadece Pavlovic'ten elde edilebilecek olası bir 3.5 milyon dolarlık bir kar var ekonomik olarak. 2010'da Ben Wallace'ın da Shaq'ın da kontratı bitiyor zaten. Anlam vermek güç. Takım sahiplerine Kerr'ü acilen takas etmeleri konusunda fikir vermek lazım. Yazık oluyor Suns'a

Bir diğer önemli takas haberi ise Wolves ve Wizards arasında gerçekleşti. Wolves Mike Miller ve Randy Foye karşılığında Wizards'tan Darius Songaila, Etan Thomas ve Olksiy Pecherov'u kadrosuna katarken, ayrıca draft'taki 5.sırasını da aldı. Wolves açısından oldukça faydalı bir hamle olarak düşünüyorum ben, özellikle yeni yapılanmalarında draft'tan elde edecekleri yetenekli bir guard'la takım çehresini oldukça değiştirebilirler. Zaten yetenekli bir uzun kadrosuna yaptıkları bu ekler oldukça iyi. Bir de şutör guard bulurlarsa Wolves açısından işler çok keyifli olacaktır.

Wizards açısından bakacak olursak draft'ta eksik alanlarına adam bulmaları zor. Aldıkları Miller ve Foye'la hem üçlük konusunda korkulacak bir takım oldular, hem de Butler, Jamison ve Arenas'ın üzerine yıkılan skor yükünü biraz daha paylaştıracaklar. Tek sorun Foye ve Arenas'ın sakatlık risklerinin yüksek olması. Yahoo Fantasy'de neredeyse bir sezon ha döndü ha dönecek diye Foye'u beklediğimi hatırlarım da bunun reelde gerçekleşmesi Wizards'ı oldukça üzebilir.

Bu büyük takaslar dışında Jamal Crawford artık Atlantalı. Karşılığında Speedy Claxton ve Acie Law Golden State Warriors'a geçti.

Portland Trail Blazers ise Omri Casspi'yi Sacremento Kings'in elinden kapabilmek adına Dallas Mavericks'e 22.sıra seçimi karşılığında 24. sıra ve 56. sıra draft hakkını verdi. Dallas ayrıca Blazers'dan, 2010 draftı 2. tur seçim hakkınıda aldı. Ne Casspi'ymiş yahu ?

Şimdilik gelişmeler böyle. Bu gece de Draft yapılacak ve Griffin, Thabeet, Harden ve Rubio'yu kimler kapacak bakalım.

Hiç yorum yok: