30 Haziran 2009 Salı

Kısa kısa NBA


Kadife elli şeker pivot Yao Ming sol bacağındaki süren kırık nedeniyle önümüzdeki sezon sahalarda olamayacakmış. Rockets doktoru Tom Clanton sakatlığının ciddiyeti için önümüzdeki sezon kesin yok belki daha da uzun sürecek, kariyeri bile tehlikede bu sakatlıktan dolayı demiş. Daha önce 8-12 hafta kadar sürecek deniyordu. Ama geçen sene ameliyat edilen ayağından olması bu sakatlığın ciddiyetini daha da arttırmışa benziyor. Geçmiş olsun diyelim, NBA'deki en özel pivotlardan birinin bu şekilde devamlı sakatlıklarla mücadelesini görmek üzücü.



Hikayeyi biliyorsunuz zaten, uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Badalona'nın 6.6 milyon dolar bonservis istiyor, NBA'de ise bonservis için 500.000 sınırı var. Tabi rakam büyük olunca Rubio'da o parayı Hidayet gibi cebinden karşılayamıyor. Daha önce büyük takımlarda oynamak istediğini defalarca belirterek draft gecesi Timberwolves'a yar oldu. Tabi hemen ardından da takas teklifleri yağmaya başladı takıma. İçlerinde en ciddisi Knicks ve Houston gözüküyor ama Wolves teklifleri reddetmiş, gerekirse 1-2 sene bekleyebileceğini de belirtmiş. Bu arada avrupada oynayabileceği takımlar içinde bir türk takımı da varmış dedikodulara göre ki ben Efes olmasını umut ediyorum. Neyse dedikodular şekillenir ilerleyen zamanlarda.

Golden State'in istenmeyen adamı artık Atlanta Hawks'da. Elden çıkartılmak istenen bir adama talip olununca pazarlık gücü de oldukça artıyor tabi ki. Hawks Jamal Crawford'a karşılık olarak neredeyse garbage time'larda bile yer vermediği Speedy Claxton ve Acie Law'ı Golden State'e yolladı. Güzel bir hamle Hawks adına. Rick Sund'ı tebrik etmek lazım.
NBA'in en büyük draft hatalarından biri olan Darko Miliçiç ise Q-Rich karşılığında Knicks'in yolunu tutmuş. Şu adamın Carmelo, Bosh, Dywane Wade gibi adamların önünde seçildiğini düşünüyorum da NBA'in kaderini değiştirdiler resmen..
Geçen haftanın en can alıcı takası ise benim açımdan tartışmasız Vince "the Prince" Carter'ın Orlando Magic'e geçmesidir. Fatura vs lerle uğraşırken Can'ın telefonda söylemesiyle acaip sevindim bu habere. Rafer Alston, Tony Battie ve Courtney Lee'ye karşılık Vince Carter yanında Ryan Anderson'la birlikte Magic'e geçmiş. Takımlar açısından bakacak olursak Nets için uzun vadeli ve 40 milyon dolar boşluk yaratacak bir anlaşma bu. Rafer Alston ve Tony Battie kontratlarının son sezonlarındalar. Rod Thorn'un bu akıllı hamlesiyle 2010'da 2 yıldızı kadrolarına katabilecek teklifleri rahatlıkla verebilecekler, yanına ekstradan Courtney Lee aldılar ki bence tıpkı Harris gibi o da Nets'de parlayacaktır. Bu arada 2010 sezonu için Bobby Simmons'ın sözleşmesinin de biteceğini ve Yi Jianlian'ın opsiyonunun ellerinde olacağını da hatırlatmak lazım. Nets'de herşey 2010 üzerine kurulu gidiyor. Magic açısından ise takıma en başta gerçek bir süperstar geldi ki Vince Carter eğer sahada oynamak isterse NBA'in tartışmasız en iyi 3-5 adamından biridir, ekstradan Gorti'nin de Knicks flörtü dolayısıyla Ryan Anderson yedek uzun olarak iyi bir opsiyon sayılabilir. Orlando gibi şuta dayalı yaşayan bir takımda kendi şutunu yaratabilen, Howard'ın zorlandığı ve dış savunmaların şuta rahat izin vermediği maçlarda tek başına takımı ayakta tutabilecek bir güç. Her iki takımın da istediklerini aldığı ama Nets'in önümüzdeki sezon maaş ve salary cap dengesi dolayısıyla bir adım daha önde olduğu bir takas olmuş. Hidayet'in durumu da bu takastan sonra ne olacak orası da muamma. Gönlüm aslında LaMarcus, Roy'lu Portland'dan yana, keşke oraya gidip de şu kendisini ucuza kapatmaya çalışan Otis Smith'e kapağın büyüğünden taksa ama bekleyip göreceğiz artık.


Draft malum geçen hafta yapıldı. Diğerleriyle arasında bariz siklet farkı olan Griffin'i tabi ki Clippers kaçırmadı. Gerçi Kaman ve Randolph varken alacağı süre soru işareti olsa da iyi bir hamleyle eşşek kadar kontratlı Randolph'tan kurtulunması Clippers'ı güzel günlere taşıyabilir.

Hiç yorum yok: