6 Haziran 2010 Pazar

2010 Güney Afrika : D Grubu



Turnuvanın benim için en ilginç, G grubuyla beraber en fazla dikkat edeceğim grubu D Grubu. Almanya, Gana, Avustralya ve Sırbıstan. Portekiz-Fildişi ve Brezilya'nın yer aldığı ölüm grubundan sonra en zorlu grup olarak gözüküyor bu grup. Her takımın ciddi bir potansiyeli var hadi Gana'yı bir adım geriye alalım geri kalan 3'lünün yapacakları çok fazla şaşırtmaz bizi.

Grubun ve turnuvanın favorilerinden Almanya. 2002'nin finalisti, 2006'nın yarı finalisti, 2008'in finalisti olan Almanlar'da isimlerden çok makine gibi işleyen düzenleri öne çıkmıştır her zaman. Son 3 büyük turnuvada en kötü dereceleri 3.lük. Kupa başlamadan sakatlıklarla başı belaya girdi Almanların. Adler, Westermann, Rolfes... Ballack'ın sakatlanmasından sonra yaratacak oyuncu olarak gözler Mesut Özil'in üstünde olacaktır. Bizim Almanya'da Mesut'la beraber ilgiyle takip edeceğimiz bir diğer isim ise Serdar Taşçı olacak. Biraz daha şanssızlık yaşarlarsa 2008'de bizim yaşadığımız kadro kurma sıkıntısını yaşayacaklar. Takımın başında Löw bulunuyor. Almanya'nın ne olursa olsun bu gruptan çıkmasını bekliyorum. Bakalım kupa sonunda Lineker'in o meşhur sözünü her yerde okumaya tekrardan başlayacak mıyız ?

Özellikle Galatasaray taraftarlarının ilgiyle takip edeceği takım Avustralya. Kewell ve Neill'in yanı sıra adı sıkça geçen Grella'yı izlemek içinde gözler Avustralya'nın üstünde olacaktır. Kewell'ı uzun bir aradan sonra sahada görmek buruk bir sevinç olacak bizim için. Ayrıca ülkemizde Antalyaspor'da forma giyen Jedinak'da Dünya kupası kadrousunda bulunuyor Avustralya'nın. 2006'da oldukça tartışılan bir penaltı sonrası İtalya'ya elenmişlerdi. Takımın başında Hiddink yardımcı konumunda ise Neeskens bulunuyordu o dönem. Takımın en önemli isimi Everton'da oynayan Tim Cahill.


2006'da gruplardan çıkmayı başaran tek Afrika takımı Gana olmuştu. Çek Cumhuriyeti ve Abd'yi yenerek İtalya'nın ardından 2.olarak tamamlamışlardı grubu. 2.turda ise Brezilya karşısında gardları düşmüş ve 3-0 ile elenmişti. Takımın en önemli isimi Essien, Dünya kupasında oynayacak olan Chelsea'li oyuncuların yakalandığı lanete yakalanarak sakatlığı yüzünden kupayı kaçıracak. Gana'nın gücünü ciddi anlamda azaltan bir durum bu. Orta sahada kendi takımı Bologna'da oynama şansı bulamayan Appiah ve dengesizliği ile bu sene Inter maçlarında bol sayıda laf yiyen Muntari olacaktır Gana'nın. Hücum hattında ciddi sıkıntı yaşayacak gibi duruyorlar. 2006'da sempatimi kazanmış bir takım Gana ama bu grupta çok fazla şans vermiyorum kendilerine.

Grubun ve turnuvanın en önemli sürprizini yapma potansiyeli olan takım Sırbıstan. Harika bir defans-orta saha hattının yanında tecrübeli forvetleri ile can yakmaya çok hazır bir görüntü içerisindeler. Defansta Vidic-Ivanovic'in yanı sıra Lazio'da oynayan ve Mourinho'nun gözünü diktiği Kolarov var. Diğer isimler Subotic ve Lukovic'de kendi takımlarında gösterdikleri performansla dikkat çeken isimler defans hattında. Orta sahada Inter'den Stankovic, transferin gözdelerinden Krasic, Jovanovic, Kuzmanovic. İleri uçta ise Pantelic-Zigic ve Lazovic gibi isimler var. Kağıt üstünde oldukça tehlikeli bir takım görünümündeler. Takımın başında ise bu kadroyu çok tehlikeli hale getirebilecek oldukça tecrübeli bir hoca olan Radomir Antic bulunuyor. Almanya ile birlikte gruptan çıkacak takım olacağını düşünüyorum Sırpların.

Hiç yorum yok: